Stram privatøkonomi eller er du registreret i RKI

Har du en stram privatøkonomi eller er du registreret i RKI og overvejer du at optage et lån

Der kan være rigtig mange grunde til, at man er har en stram privatøkonomi eller måske er registreret i RKI. Men fælles for begge situationer er, at du vil have utroligt svært at finde en villig låneudbyder, der vil hjælpe dig. Jeg vil her forsøge at guide dig igennem, hvilke muligheder der eksisterer samt, hvad du  kan gøre, for at forbedre din nuværende situation.

Langt de fleste som har en stram privatøkonomi eller er RKI-registrerede vil være helt almindelige mennesker som dig og mig. Hvis man har forsøgt at optage et lån i banken, hvis man har en stram økonomi, vil de fleste banker give et afslag på ansøgningen. Står man i RKI vil man helt sikkert få et afslag af sin egen bank. Mange vil ikke kunne forstå, hvorfor de har fået et afslag, da banken jo lever af at låne penge ud. Det er også rigtigt, men banken kan kun overleve, hvis de får deres penge tilbage. Statistikken taler her sit tydelige sprog, at kunder med en stram privatøkonomi eller en RKI-registrering vil have svært ved at betale deres gæld tilbage. Spørg dig selv, om du ville låne en person 50.000 kr., hvis personen tidligere har vist, ikke at kunne afvikle en gæld og derfor er endt i RKI?

Er kviklån løsningen?

Selvom du måtte være registreret i RKI, vil du kunne finde nogle låneudbydere som giver dig muligheden for at låne trods din RKI-registrering. Du kan dog være ret sikker på, at både renten og gebyret vil være ekstremt højt. Årsagen vil være, at du som regel ikke skal stille nogen form for sikkerhed, som eksempelvis din bolig eller bil.

Selvom at der helt sikkert vil være nogle som vil forsøge at optage lån, hvis man har en stram privatøkonomi (som ikke er for en meget kort periode) eller man er RKI-registreret, håber jeg at langt de fleste har regnet ud, at det ikke vil være en optimal løsning at optage et kviklån. Derfor har jeg på bedre-økonomi.com eller i  mit indlæg bevidst valgt ikke at henvise til disse virksomheder, som måtte låne ud til RKI registrerede personer. Årsagen er meget enkelt, hos bedre-økonomi er holdningen at man først og fremmest SKAL fokusere på at få afviklet sin gæld eller komme ud af RKI, før man optager nye lån, da man ellers risikerer at forværre ens økonomiske situation.

Mange af mine kunder søger eller har søgt efter låneudbydere hvor at “RKI er ingen hindring”, men det er lige præcis dette, som jeg ønsker at alle skal vide, at det altså er en stor hindring at låne selvom man er registreret i RKI. Jeg vil altid anbefaler at man ikke opsøger muligheden for at optage et lån hvor RKI ikke er en hindring, men at man derimod sikrer sig at komme ud af RKI, før man opsøger lånemuligheder.

Der er en lang række fordele ved først at komme ud af RKI og få en stabil privatøkonomi, før at du ansøger om at optage et lån, det skyldes selvfølgelig alle de dårlige vilkår du vil være sikker på at modtage. Låneudbydere vil være meget mere tilbøjelig til at give dig et lån og gode vilkår, hvis de vurdere at du har mulighed for at betale gælden tilbage.

Hvad med et familie lån?

Jeg kan kun se en fordel ved, at lave et familie lån – nemlig at det ofte vil være langt billigere for dig, da din familie ikke ønsker at tjene på dig. Men jeg vurdere, at ulemperne er langt større. Kommer du i en situation, hvor at du ikke kan betale, vil det give anledning til rigtig mange skænderier og måske ligefrem ødelægge din familie. Vælger du alligevel at optage et familie lån, så bør I alle tænker jer rigtig godt om og få snakket det ordentligt igennem, både med vilkår men også i tilfælde af, at du ikke kan betale lånet tilbage.

Det gode råd

Selvom at du måtte stå i en situation, hvor at din konto er tæt på nul, og det lige rundt om hjørnet er jul eller der er en forestående fødselsdag, så lad være med at optage yderligere gæld. Det vil ikke gavne din situation, tværtimod. Gennemgå dit budget og find poster som du ville kunne skære bort, for at få et større rådighedsbeløb. Se evt. tidligere blog “Hvor meget koster dine forbrugsvaner dig hvert år“, og jeg vil garantere dig, at du sagtens ville kunne klare dig alligevel.