Kom godt igennem december

December og julen

December er rundt om hjørnet, og hvis du ikke er forberedt og klar til den kommende julemåned, kan din økonomi desværre trække tunge og alt for dyre spor ind i det nye år.

Jeg vil her forsøge at dele nogle praktiske tips til, hvordan at du alligevel kan få en fornøjelig og sparsomlig december

December og julebudget

Det er en god idé at lade dine samlede udgifter til december og julen blive en del af dit normale budget. Tal fra sidste år viser, at hver husstand i gennemsnit forventede at bruge 3.127 kr. ekstra i december, ud over det normale forbrug. Afsæt 350 kr. af til julen, hver måned, så ville du i december kunne hæve 4.200 kr. som du kan holde jul for.

Sparegris

Du vil blive overrasket over, hvad et par mønter kan gøre for at få  dine december udgifter dækket. Sæt en sparegris i et synligt sted i huset og få din familie til at putte dagens overskydende mønter derned. Overvej om I hver skal have en sparegris, og lad det blive en konkurrence om, hvem der til sidst på året har fået “fedet” sin sparegris mest op.

Gaveplan

Med Black Friday for døren, kan du måske lave nogle gode julegaveindkøb. Men de varer du måtte putte i din indkøbskurv, skal være vare som du har brug for, i stedet for impulskøb. Med gaveplanen kan du roligt gå ud i byen og finde præcis de gaver som du skal købe. Og hvis du står med en vare i hånden som ikke fremgår af din gaveplan, så spørg dig selv “har jeg virkelig brug for det”.

Forventningsafstemning

Det kan være en god ide, at forventningsafstemme med din familie og venner, hvilket prisniveau I skal give hinanden gaver for.

Pakkekalender

Mange børn kan se frem til en pakkekalender i december måned. Men i stedet for at gå ud og købe 24 forskellige gaver, kan man erstatte nogle af gaverne i weekenden med oplevelser i stedet for. Det kunne være, at fredag aften må du være ½ time længere oppe, om lørdagen skal i spille matador, og om søndagen skal I alle bage pebernødder.

Sammenskudsjul

At være fælles om at dele udgifter til julen kan være et klogt valg. Når du er ved at lave planen for de forskellige sammenkomster i december og for selve juleaften, kan du overveje om at lade gæsterne eller familiemedlemmerne deltage, eksempelvis ved at en medbringer æbleskiverne og en anden sørger for gløggen.

December besparelser

Ved at tage de ovennævnte tips i betragtning, kan du være sikker på at have en både sjov, men også en sparsom december måned.