Hvad koster det at låne

Hvad koster det at låne?

Har du tænkt over, hvad koster det at låne samt om du ville kunne sige dig fri fra, at være én månedsløn bagefter? Vil man næsten ikke altid have lidt smågæld af en eller anden art, som man godt kunne have tænkt sig at indfri eller måske ligefrem andre finansielle problemer. Løsningen for de fleste vil ofte være forskelligt, men de vil næsten altid have samme ting til fælles – nemlig at løsningen er dyr!

Den dyre løsning

Uheldigvis vil tiden man har til at løse ens problem være en knapfaktor, da der altid er en deadline på, hvornår ens regning skal være betalt, og derfor er det belejligt at man vælger en dyr løsning, som eksempelvis:

  • Overtræk på konto i banken
  • Betaler regningen for sent – med hvad det medføre af rykkergebyr
  • Optager forbrugslån
  • Udnytter en kredit på ens kontokort
  • Når det bliver den første i måneden tillader man sig at spise på restaurant i stedet for at finde billige alternativer i Netto

Ubalance i ens økonomi medfører ofte stress da man bruger tid og kræfter på at finde løsninger, så man igen kan få mad på bordet i morgen aften, i stedet for at bruge tid på at finde brugbare løsninger som vil medføre en positiv privatøkonomi på den lange bane.

Hvad skal man holde øje med, når man optager lån

Når du går nede i det lokale supermarked og handler ind, kan du sammenligne hvilken vare der er billigst ved at se på enten liter eller kilo prisen. Det samme gør sig gældende, når du i stedet handler rundt i et finansiel supermarked, men her er det ikke en liter eller kilo pris du skal se på, men derimod ÅOP (Årlige Omkostninger i Procenter).

Billige tilbud har kostet mig dyrt“, synger Benny Andersen om i Svantes viser, og det er så rigtigt som noget kan være. På nettet kan man finde talrige tilbud om kviklån til lave renter, eller som eksempelvis Vivus, der tilbyder en førstegangslåner et rente- og omkostningsfrit lån de første 30 dage. Det lyder jo som et tilbud, som man ikke kan tillade sig at sige nej til, hvis man netop står og mangler 4.000 kr. Men det er netop problemet, at hvis du desværre er kommet bagud og desperat mangler 4.000 kr. hvad er så sandsynligheden for at når de 30 dage er gået, at du har formået at spare 4.000 kr. op til at kunne indfri gælden? Der er derfor stor sandsynlighed for, at lånet kommer til at strække sig over flere måneder (til sindssygt dyre renter). I stedet for at falde for de “gode” tilbud, så vælg den rigtige løsning, og lev f.eks. af havregryn eller spaghetti  i en periode, og spar i stedet for penge op på den måde.

Hvad koster det at låne 4.000 kr. hos Vivus?

Hvis du låner 4.000 kr. hos Vivus over en 3 måneders periode (med en gratis rentefri måned), vil du skulle betale 800 kr. i renter pr. måned, og efter 3 måneder vil din samlede tilbagebetalingsbeløb være 5.600 kr. Din samlede ÅOP vil altså være på i alt 791,6% og efter et år ville du skulle betale 35.664 kr. tilbage – synes du stadig, at det er et godt og billigt tilbud? hvis ikke, så håber jeg at du allerede er gået i gang med at indfri de dyre lån.

Et godt alternativ

Et oplagt alternativ til, at optage et kviklån vil være, at spørge nede i din egen bank først. Hvis de på baggrund af din økonomiske situation siger nej, til at låne dig pengene, så brug nogle minutter på at overvej, om det måske ikke er den rigtige løsning, i stedet for med det samme at søge på nettet efter en anden låneudbyder.

Det gode råd

Pointen med mit indlæg er, at du skal sørge for aldrig at komme til at stå i en situation, hvor at du er tvunget til at låne dyre penge. Det vil være meningsløst, at du over en lang årrække – måske resten af dit liv – skal leve og balancere på fallittens rand, fordi du ikke kunne undvære rejsen sydpå eller den helt nye Iphone til knap 9.000 kr. Søg efter andre alternativer og se, om ikke du kan undgå den dyre løsning med et kviklån.