Forbrugsvaner

Forbrugsvaner er dyre

Når måneden er omme, har du da helt styr på, hvor meget du har brugt på dine forbrugsvaner og hvad det på et år kan løbe op i?

Selvfølgelig vil beløbet være meget individuelt, men jeg er sikker på at rigtig mange, vil blive overrasket over, hvor meget man egentlig bruger på noget som ikke er livsvigtigt. For mange kan det samlede beløb måske svare til en helt ny Iphone, 14-dages ferie sydpå med alt betalt eller måske er det lige præcis det der skal til for, at man ikke kommer til at undvære maden til næste dag.

De mest almindelige forbrugsvaner

Hos mine kunder ser jeg ofte de samme forbrugsvaner gå igen, og samme reaktionsmønstre går igen når de ser, at på et år har de brugt, hvad der svarer til minimum én måneds nettoløn – du læste helt rigtigt – én hel måneds NETTOLØN!

De fem mest sete forbrugsvaner er:

  • Cigaretter
  • To-go kaffe
  • Sodavand
  • Slik
  • Fitness abonnement (ubrugte)

Om du har en eller flere – eller slet ingen – af ovenstående forbrugsvaner, så bør du stadig gennemgå dine udgifter og se, hvad du har af udgifter.

Hvad koster ens forbrugsvaner?

Hvis vi forestiller os en helt almindelig dansker, som har et fitness abonnement som ikke bliver brugt, så vil det om året være en udgift på omkring 2.500 kr.

På vej til og fra arbejdet, forkæler vores almindelige dansker sig selv med tre kopper to-go kaffe om ugen, hvilket om året svarer til ca. 4.600 kr.

Cigaretter bliver der også råd til, og der bliver røget én pakke om ugen, og det giver en udgift på over 2.000 kr. om året

Slik og sodavand skal der til i weekenden, og om året er det en udgift på knap 2.100 kr.

I alt giver det en årlig udgift på, hvad jeg vil betegne som værende ikke livsvigtige udgifter, på 11.200 kr. NETTO kroner, for en single – hvordan ville det så ikke se ud, hvis man var en familie på to voksne og to børn?

Hvis man gør det op på den måde, er de tre kopper to-go kaffe om ugen så virkelig nødvendigt eller hvad med dit fitness abonnement som du alligevel ikke bruger? Jeg vil mene, at du meget nemt ville kunne få flere tusinder kroner til rådighed til dig selv om året, hvis blot du er klar over, hvad du bruger dine penge på. Og hvis man er en familie som netop kun klare sig igennem måneden, ville et par tusinder helt sikkert kunne gøre store underværker. Og jeg er helt sikker på, at vi alle ville kunne skære en eller to forbrugsvaner fra, og dermed få et større månedligt rådighedsbeløb til os selv.